
ingrediente(2 pers);
-orez 240g;
-ciuperci(shitake)2;
-1 ou;
-creveti(ebi)50g;
-praz taiat marunt(negi)jumate ;
-ulei 2 ling,shouyu 1 lingura;
-sare,piper;
preparare:
1.Shitake se taie in 5 mm,,sunca la fel;
2.oul se bate;in tigaie se pune 1ling ulei,se face o omletanu prea uscata si se scoate;
3.se mai pune o lingura de ulei in tigaie si se adauga hamul,ciupercile ,,ebi,,se rumenesc,,lingura de shouyu , si se scot;
4.in aceeasi tigaie se pune negi si se lasa un minut,,se adauga orezul gata preparat,,omleta care se amesteca bine cu o lingura de lemn ,,cu orezul si numarul 3,,sare,,piper,,se amesteca si gata,,pofta buna!
hmmmmm.... ce bine arata! de multa vreme ma gandesc la bucataria japoneza, dar nu am avut inca ocazia sa gust nimic :-)
RăspundețiȘtergere