miercuri, 28 octombrie 2009

チャ-ハン(orez in stil japonez cu creveti si sunca)


ingrediente(2 pers);
-orez 240g;
-ciuperci(shitake)2;
-1 ou;
-creveti(ebi)50g;
-praz taiat marunt(negi)jumate ;
-ulei 2 ling,shouyu 1 lingura;
-sare,piper;
preparare:
1.Shitake se taie in 5 mm,,sunca la fel;
2.oul se bate;in tigaie se pune 1ling ulei,se face o omletanu prea uscata si se scoate;
3.se mai pune o lingura de ulei in tigaie si se adauga hamul,ciupercile ,,ebi,,se rumenesc,,lingura de shouyu , si se scot;
4.in aceeasi tigaie se pune negi si se lasa un minut,,se adauga orezul gata preparat,,omleta care se amesteca bine cu o lingura de lemn ,,cu orezul si numarul 3,,sare,,piper,,se amesteca si gata,,pofta buna!

Un comentariu:

  1. hmmmmm.... ce bine arata! de multa vreme ma gandesc la bucataria japoneza, dar nu am avut inca ocazia sa gust nimic :-)

    RăspundețiȘtergere