miercuri, 13 mai 2009

france pan


Paine frantuzeasca si cum zic japonezii france pan.
ingrediente:
-faina 300g;
-sare 6gr;
-drojdie 3gr;
-zahar jumate de lingura;
-apa calduta 190 ml;
1.intr un bol se pune drojdia ,,zaharul,sarea,jumate din apa calduta si se amesteca bine;
2.faina se cerne in bolul din urma si se adauga cealalta jumate de apa calduta ;
3 se framanta un aluat nici prea tare ,,nici prea moale ,,(daca e nevoie,,aluatul este prea tare, se mai adauga apa calduta sau daca aluatul este prea moale se mai adauga o lingura de faina )se arunca de 90 de ori de un fund de lemn ,se da la crescut o ora ;
4 .dupa ce a crescut ,,,se taie in 2 bucati egale si se formeaza 2 painici care se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei (foarte putin),,,eu am pus hartie de copt si s-a prins de fundul painii ,,asa ca data viitoare elimin hartia;
5.se mai da o ora la crescut si se cerne un pic de faina deasupra lor ,,se taie painicile cu cutitul in 3 parti,dupa care se pulverizeaza un pic de apa ;
6.la cuptorul foarte bine incalzit se dau la 220 grade ,,7min ,,se scot se mai pulverizeaza un pic de apa si se baga iar la 180 de gr 18 min;


Un comentariu:

  1. Cat de bine arata paine, este mult mai frumoasa ca cea pe care o cumparam noi zi de zi.

    RăspundețiȘtergere