joi, 7 mai 2009

butter rolls (cornuri din unt)


ingrediente (12 cornuri):
-280grame faina ;
-lapte 160cc;
-zahar 21g;
-sare 3gr;
-ou ,o jumatate;
-unt 53g;
-drojdie 4gr;
-galbenus pentru uns la sfarsit;
MDP*
1.intr un bol se pune faina si drojdia ;
2 in alt bol se pune laptele (sa nu fie rece de la frigider),zaharul ,,sarea ,,,se amesteca si apoi se pune oul ;
3.numarul 2 se toarna in nr 1 si se framanta un aluat in care se adauga untul ,se contiunua a framanta pana untul se incorporeaza bine apoi se arunca aluatul de 200 de ori ,,pe un fund de lemn ..
4.se lasa la crescut o ora dupa care se formeaza cornurile in felul urmator: prima data se taie aluatul in 12 parti egale dupa care se formeaza mingiute care se lasa 10 minute in repaus dupa ce s-au acoperit cu un prosopel ..
5.din aceste mingiute se formeaza cornurile ca in imagine ;

6.se pun in tava si se mai lasa 0 ora la crescut (eu bag in cuptor la 40 de grade ,,in jur de 40 minute si creste foarte frumos;


7.dupa ce au crescut ,,,se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,,se coc la 200 grde 20-25 min ..

Un comentariu: