marți, 21 aprilie 2009
karei no agedashi..
O alta reteta delicioasa de karei ,,care a "batut o" pe prima care era preferata mea (e postata in blog).
Ingrediente:
-karei 2 buc.(flat fish);
-supa 240cc;
-katakuriko cat se da pestele prin el;
-daikon 10 cm ;
-ardei verde mic;
-sare ,,piper;
si A,,alcatuit din;
-supa ;
-sake 2linguri mari;
-mirin 2 linguri mari;
-soyu 2 linguri mari ;
Pestele se taie ca in imagine ,,la mijloc ,,si se infing 2 scobitori pe parti ,ele se scot dupa ce pestele este gata prajit;
1.se face supa cu un cub maggi la 240 ccc si se adauga 2 linguri de sake ,mirin 2,soyu2;
2.se da pestele prin katakuriko ,,se pipereaza si sareaza ;
3 se prajeste in ulei destul,,cat aproape sa acopere pestele la 170 de grade ,,pana se usuca ,,se scoate ,,si se
scurge bine de ulei ;Pestele se prajeste numai pe o parte ,,a nu se intoarce pt ca se striveste;
4 ,,ardeii se infing cu furculita si se prajesc un pic ,,in acelasi ulei ,,dupa ce s-a scos pestele .
5 daikon se da prin razatoare speciala ,,dupa ce s-a infipt in el ardei iute uscat(tongoroshi) ,,pt a face un oroshi piperat numit momiji.(ca in imagine)si se asezoneaza pestele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu