marți, 21 aprilie 2009

sea food paella...


Paella este o mancare spaniola, clasica, numita asa dupa vasul din metal, larg, putin adanc in care se prepara in Spania. Acest vas nu este obligatoriu pentru ca paella se poate prepara foarte bine si intr-o cratita mare sau o tigaie. Importante pentru a prepara paella sunt amestecul de , creveti,sepii etc. care se coc impreuna cu orezul si sosul de vin cu sofran.Eu am folosit wok pt a prepara paella.A fost o cina delicioasa mai ales ca sunt innebunita dupa fructe de mare si mananc aproape zilnic..
Am sa dau denumirile in japoneza la fructe de mare si apoi in rom.
Ingrediente 2pers:
-ika 2 buc ( calamari);
-asari 100g;( nu stiu exact in romana ,,sunt scoici ,,se pot folosi stridii in loc);
-ebii intregi4 (creveti);
-usturoi 2 catei;
-ceapa un sfert ;
-sofran;
-ingen (fasole pastai)5,6;
-200g orez;
-tomato pasta 1 lingura;
-3linguri ulei masline ;
-consome maggi 1 lingura mare (Sau supa de peste)
-jumate de lamaie ;
-ardei rosu paprika jumate ;
-vin alb o lingura ;
-sare o lingurita ;
-patrunjel;
pregatire:
Se taie usturoiul,ceapa marunt ,,rosiile bucatelele ,,ardeiul.
Se pune sofranul in vin alb (o lingura ) si se da la cuptorul cu microunde (renji) 30 sec ,,,vinul va deveni galbui;
Se face supa din consome si 240 cc apa;se poate folosi si supa de peste ,,am sa incerc data viitoare asa;
Fasolea pastai se taie si se fierbe ;
1.se pune o lingura de ulei in fry pan ,,se adauga ebi( crevetii) si ika(calamarii)si se rumenesc usor si se scot;
2.se mai pun 2 linguri de ulei in aceeasi tigaie si se adauga ceapa si orezul (200g),sofranul ,ardeiul ,sare si supa ,,apoi rosiile si tomato pasta ,,asari,ika,ebi( crevetii) si se lasa la foc mic 15-17 min.Dupa 15 min ,,se da la foc mare pana orezul scoate zgomote ,,,,3-4 min .se lasa acoperit 10 min .Se serveste asezonat cu bucatele de lamaie si fasole pastai ,,presarata cu patrunjel..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu