marți, 28 aprilie 2009

covrigi cu mac si susan...


o alta reteta minunata ,,mi-am facut pofta ,,chiar de mult timp nu mai mancasem niste covrigi cum mancam in liceu ...reteta este luata de pe blogul Amaliei .
ingrediente( aprox.16 covrigi)
-faina 500g;
-drojdie uscata 10 g;
-lapte aproximativ 400 ml ;
-sare o lingurita ,,zahar ;
-mac ,,susan.
am dizolvat drojdia in lapte caldut (desi nu e nevoie,poate fi folosita si instant ).Am pus faina intr un bol iar in mijloc am facut o gropita unde am pus drojdia ,,am ingropat o in faina si am lasat asa pana s-a umflatsi mi-a crapat faina,,am framantat un aluat nici prea moale dar nici tare ,l-am lasat la dospit o ora dupa care am format covrigeii..Am pus o oala pe foc mai mare ,,plina cu apa ,,am lasat sa fiarba si am aaruncat covrigeii inauntru ,,3 minute ..( covrigii trebuie prinsi bine ca altfel se desfac),,,i-am dat prin mac ,,susan si la cuptorul incalzit la 180grade (fara hartie de copt ,,doar cu tava unsa cu un pic de ulei,,altfel se prinde hartia de covrigei),,25min la 180 gr.pofta buna! sunt minunati !
Aici pisoiul meu papa covrigeii

3 comentarii:

  1. Sa stii ca i-as incerca!!! Arata tare bine... Insa sunt curioasa daca sunt si putin mai tari/ crocanti cum sunt cei din comert ca asa mi-ar placea..

    RăspundețiȘtergere
  2. da ,,sa stii ca au iesit 90% ca cei din comert ,,chiar am ramaas uimita si eu ...si sunt simplu de facut ,eu mi am facut pofta .

    RăspundețiȘtergere