joi, 5 martie 2009

karei cu oroshi daikon sos ...



pentru ca sunt innebunita dupa peste ,,karei(flat fish) se enumera printre preferatii mei ...mai ales aceasta reteta super delicioasa ...
2 persoane:
-karei2 buc ;
-ardei (paprika) eu am folosit altfel de ardei micuti ;
-daikon 5 cm ;
-katakurico 1 ling jumate ( atat cat sa dai pestele prin el);
-ulei (destul de mult);
A -dashi 100ml(eu fierb 100 ml de apa si pun 3 g de kombu ,,,nu l las sa fiarba foarte mult ,,il scot si bag katsobushi dupa care strecor si gata dashi ;
-sake si zahar ,,o lingurita mica de fiecare ;
-soyu 1 lingura mare si jumate ;
1.se taie ardeiul pe lungime ,,se poate folosi si cartof dulce ,,satsumaimo ,pt asezonare (mie insa nu mi place),care la fel se taie feliute ;
2.daikon se da prin razatoare si se face oroshi .;
3.in tigaie se pune mult ulei si se aduce la 170 de grade ,,se pune ardeiul si cartoful ..se prajesc un pic pana se usuca bine si se scot pe hartie absorbanta ;
4.se ridica temperatura la 180 ,,se sterge pestele bine cu un prosopel ,,se da prin katakuriko si se prajeste ;
A se incalzeste si se adauga daikon oroshi ( prin adaugarea de daikon sosul de ingroasa dar trebuie lasat sa fie mai apos ,,asa ca daca nu e nevoie sa adaugi tot daikonul oroshi ,,nu e nimic ):
Pestele se scoate ,,se pune pe hartie speciala absorbanta ,,apoi se aseaza pe farfurie ,,se toarna sosul deasupra si se asezoneaza cu ardeiul si cartoful ,,dupa preferinte ..pofta buna! e super delicios!

2 comentarii:

  1. E delicios blogul tau, o sa ma inspir cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ehe ,,multumesc dar inca lucrez la el ...e cam sarac deocamdata ...

    RăspundețiȘtergere