luni, 8 februarie 2010

raspberry roll cake ..






Reteta este luata din cartea mea de prajituri japoneze preferate .A iesit absolut minunata aceeasta rulada pe care nu indrazneam sa o fac pentru ca mi se parea cam complicata dar sunt doar mici secrete pentru a o realiza .
Ingrediente ( tavita de cuptor 30cm /30 cm ) :
sfat important ( ouale trebuie sa fie pastrate la temperatura camerei ,,se sparg si se separa cand sunt reci si apoi se lasa cam 30 min la temp cam )
-oua3;
-zahar 70g;
-ulei50ml;
-apa 50ml;
-esenta vanilie sau o pastaie de vanilie;
-faina 80g;
ptr.umplutura ,frisca ,,fructe ;
1.intr un bol se pun galbenusurile si se freaca cu 3/4 din zahar ;
2,se toarna uleiul incet si cu o lingura se freaca galbenusurile pana se incorporeaza tot ,,apoi se adauga apa in aceelasi mod;
3.se picura esenta de vanilie si faina se cerne incet ,,pana se incorporeaza toata si se obtine o pasta ;
4. in alt bol se pun albusurile care se bat cu zaharul ,,cu mixerul ;
5 .se amesteca cele doua compozitii (cea cu galbenusurile si cea cu albusurile) dar nu amestecand cum facem in mod obisnuit ci se taie cu lingura compozitia pe vertical tot timpul (NU se amesteca in cerc );
6.se amesteca cum am scris mai sus pana se combina cele 2 compozitii ,,nu se over amesteca ,,se unge hartia cu putin unt ,,se niveleaza compozitia cu o spatula speciala ,,se da la cuptor la 180 de grade in jur de 15-18min;
7.dupa 15 min ,,se scoate si se acopera cu un prosop curat pana se raceste ,,intre timp se face frisca si se da la frigider ;
8 . dupa ce s-a racit se unge cu frisca rece si se aranjeaza fructele ,,se ruleaza in felul urmator ( eu m-am inspirat de aici) se da la frigider 20 min si se taie(cutitul trebuie sa fie foarte ascutit ca altfel nu se va taia uniform ,,vor ramane parti care nu dau un aspect frumos ,,vezi ultima poza) .





9 comentarii:

  1. Very delicious roll!Looks so soft and creamy!
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact rulada aceasta am mancat-o duminica prestata de mama mea...dar blatul diferit.E delicioasa,si foarte simpla atunci cind esti in pana de ceva dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yami..ce fain arata...sunt sigura ca a fost si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. blogul tau este delicios!l-am trecut in lista mea de favotite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Waww..numai in dulciuri yammi yammi o tii!!! Sa nu-mi faci si mie cand oi veni ca ma supi!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. uite asta trebuie sa invat si eu sa fac!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata tare bine cu capsuni,mie nu mi se pare tare dificila,felicitari pt.blog

    RăspundețiȘtergere