miercuri, 24 februarie 2010

prajiturica cu capsuni si frisca いちごのミルフィーウ


 Am facut aceasta prajiturica simpla cu reteta de aluat de tarta(am folosit doar jumate din cantitati,,pt 4 prajiturele) ,,numai ca am intins aluatul cam de 20cm /20 cm ,,am intepat cu furculita ,,am pus bilutele de aluminiu deasupra si am dat la cuptor 50 min ,,fara sa fi fost incalzit .Am uitat sa precizez ca era prajitura mea preferata cand eram insarcinata ,,am exact langa blocul meu o cofetarie ,,sa i zic asa (FUJIYA) cele mai bune prajituri din Japonia ,,se zice ,,si coboram in fiecare dimineata sa mi cumpar cate o prajiturica.
Crema este tot aici(am folosit doar jumatate din cantitati).
Dupa ce s-a copt foaia ,,se taie marginile neestetice si se taie in 2 parti egale ..se unge cu crema de custard si frisca ,,se aseaza capsunile ,,se da iar un strat de frisca (frisca trebuie sa fie un pic mai moale ca altfel e greu sa o intinzi),,,se pune `capacul` (cealalta jumate de foaie ) si se decoreaza dupa preferinta .





A fost chiar delicioasa ,,am sa o repet cu siguranta ,,mai ales ca sunt innebunita dupa aluatul in foietaj ,,iar dupa prajiturile tip sponge sincer nu ma ``dau in vant``.

5 comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fie, mai ales ca are frisca si capsuni... yamiii..

    RăspundețiȘtergere
  2. ana imi dai voie sa "imprumut" si reteta asta ?ca arata tare bine prajiturica.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna trebuie sa fie.. capsuni proaspete si frisca..mmmmmm...
    Felicitari, arata tare imbietor ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,Sarah ,,te rog ,,dar sa fii atenta cand o tai ca e mai rgeu dar nu imposibil ,,trebuie sa ai cutitul ascutit rau ...si sa pui un pic mai multa crema decat frisca ,,e mai bine asa .pa! pupici!

    RăspundețiȘtergere