miercuri, 9 decembrie 2009

bastonase umplute ...




Sunt absolut delicioase si fragede.
ingrediente pt aproximativ 20 de bastonase :
-faina 300g;
-sare5g;
-drojdie uscata 6g ;
-zahar 30g;
-lapte 100ml;
-un ou ;
-unt 40g ;
-apa calduta 3 linguri;
pentru umplutura:( crema merge facuta si din cacao ,,nuci pisate ,,unt )
-cacao1 lingura ;
-susan negru 1 lingura ( eu am cumparat un susan foarte foarte maruntit );
-15 g unt ;
-50 grame zahar;
MDP:
1.laptele se da la cuptorul cu microunde 30 sec (sau chiar incalzit pe foc foarte ,,foarte putin ),,se adauga zaharul ,,drojdia ,oul
2.compozitia 1 se varsa peste faina ,,sarea si se foarmeaza un aluat care se framanta 5 minute ;
3.dupa cele 5 min . se adauga untul si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot in aluat ;
4.se lasa la dospit 1 ora ,,o ora si un pic ;
5.dupa ce a crescut se intinde pe planseta de lucru o foaie cam de 40 de cm lungime si 25 latime pe care am intins umplutura numai pe jumate din foaie :
6.am tras partea de aluat neunsa peste cea unsa si am taiat bastonase pe care le am rasucit cu mana ,,cu o mana am tras in stg iar cu alta in dreapta ( aluatul sa nu fie foarte moale pt ca nu le mai da o foarma frumoasa si sunt greu de rasucit)
7.le am asezat in tava si le am mai lasat 30-40 min la crescut,,le am uns cu ou(eu iar nu am avut ou in casa si le am uns cu lapte )si le am dat la cuptorul incins la 180 de grade intre 15 -18 minute .






6 comentarii: