miercuri, 13 ianuarie 2010

gogosi pufoase..


Am incercat multe retete de gogosi pana acum dar nici una nu m-a satisfacut pe deplin pana la reteta de fata ,,cred ca am gasit reteta perfecta ..ma incanta si ca aspect si ca gust ...dupa o reteta japoneza :
Ingrediente :(pt 12 gogosi, depinde si de marime )
-faina 300;(*am folosit 2 feluri de faina 200g de faina de forta si 100 de faina mai slaba ,pt cunoscatoare am folosit 200 g f. kamelia(カメリア )si 100 g (フラワー)cea cu pachetelul galben buna pt tempura in general si nu numai ).
-sare 5g;
-drojdie uscata 6g;
-zahar 50g (preferabil pudra );
-unt 30g;
-un ou;
-lapte 150ml;
1.in bol se adauga untul si zaharul (untul la temperatura camerei) se freaca bine pana ajunge ca o crema ,,se adauga oul si 2 ,3 linguri de faina din cele 300g,,se amesteca bine ;
2.se adauga treptat toata faina si drojdia ,,laptele si se framanta un aluat elastic;
3.se lasa la dospit 1 ora ( se poate controla aluatul daca a crescut ,,infingand un deget in el ,,daca se lasa la fund inseamna ca nu a crescut cat trebuie ,,,daca ramane la fel inseamna ca a crescut indeajuns );
4.dupa ce a crescut ,,se apasa pe aluat ca sa se elimine gazul..se intinde pe masa de lucru cam de un cm grosime ,se formeaza gogosile cu un pahar sau o forma speciala ( si taiate cu paharul cresc frumos );
5.gogosile se mai lasa la loc caldut inca 40 min si se prajesc in mult ulei la 170grade ,,eu nu am avut cu ce sa masor temperatura ,,le am facut pe aragaz ,,prima data cu focul la maxim si dupa aia la mediu ,,primele mi au iesit de o culoare superba aurie ,,celelalte s-au cam inchis la culoare dar nu tare ,,am avut grija sa le intorc repede si sa dau focul mai mic cand simteam ca se ard )..pofta buna!


dupa ce au crescut :
<
simple,,fara zahar:




5 comentarii:

  1. arata super.seamana cu cele de la mister donut.trebuie sa le incerc si eu.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc!si eu sunt innebunita dupa mister donuts...

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult cum arata gogoselele tale si cu siguranta zilele viitoare voi incerca si eu reteta ta ;)pupici si sa stii ca-mi place foarte mult blogul tau si toate retetele sunt super.Spor la gatit cat mai multe papici bune;)
    pe curand...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de fain arata!Merci de idee si de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunate.Mi-am adaugat reteta la favorite,si o voi pune curind in aplicare.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere