sâmbătă, 21 februarie 2009

gratin de macaroane cu branza...


pentru ca sunt innebunita dupa tot felul de mancaruri la cuptor care poarta numele de gratin ,va enumar tot ce stiu sa gatesc cu aceasta eticheta :
gratan de macaroane cu branza :2 persoane ..
-macaroane 40g,
-ciuperci un pachetel (cele albe de italia)
A-piept de pui taiat cubulete 50g
-unt ,,jumate de lingura,
-ceapa taiata marunt 40g,
-vin alb ,,o lingura,
-sare ,piper.
B-SOS ALB -faina 50 g
-unt 25g
-lapte 300cc
-sare ,o lingurita rasa
-piper
-branza 40g
1.se fierb macaroanele ;
2.se pune A intr un vas si se da la cuptor 2 min .50 la 1000W,,apoi se adauga ciupercile si se da iar la 1000de W 50 sec
3.2/3 din sosul alb (reteta e mai jos),se toarna peste nr.2 si se adauga si macaroanele ..
4.se unge vasul cu unt si se adauga 3 ,,se pune sosul alb ramas si branza apoi se introduce la cuptor la 250 de grade ,,18 -23 min..
SOS ALB :se pune untul intr un vas peste care se adauga faina si se da la cuptor 1 min si jumatate dupa care se pune laptele si se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se da iar la cuptor 1000w ,,6 min si jumatate ,,,se mai deschide cuptorul si se mai amesteca ,,,si la urma se adauga sare si piper (se poate face operatiunea si pe foc,,la aragaz)..pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu