luni, 23 februarie 2009

gyudon

(2pers)carne vita 200g.,,jumate de ceapa ,,beni shoga,,,..200ml dashi care se poate prepara in felul urmator:(10g kombu,,500 ml apa ,,10g katsobushi,se aduce kimbu pana la fierbere ,,se scoate ,,se adauga katso,,,si 60ml apa si se lasa pana la fierbere dupa care se stinge focul si se strecoara ....),,,2ling sake ,,,1lingura jumate de zahar ,,,2ling de mirin ,,,3 soy sos .. fiecare portie se face pe rand ., pentru prima portie se foloseste jumate din cantitatile enumarate .
STEP1*Pune dashi si sake intr-o tigaie si adu la fierbere ,,,pune ceapa si fierbe pana devine soft.

STEP2:adauga carnea si cand incepe sa se albeasca ,,adauga mirinul si zaharul ,,,si agita un pic tigaia ... (edit)
STEP3*
pune sosul de soya si lasa la foc mic in timp ce agiti un pic tigaia ...lasa pana lichidul scade la 2/3 ...
PRODUS FINAL*
aseazati carnea si ceapa si sosul peste un vas plin cu orez (domburi bowl)si asezonati cu beni shoga si negi.pofta buna! Este foarte gustos si daca puneti 2 oua batute deasupra ,... (edit)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu